AlgemeenOmliggende gemeenten

Vanaf nu in- en uitchecken met de betaalpas of creditcard in bus, tram en metro bij de RET

Advertentie

Reizen met het OV in de regio Rotterdam is nu nog makkelijker. Vanaf vandaag kunnen reizigers bij de RET op voltarief in bus, tram én metro in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard. Dat kan ook met een mobiel. Daarmee heeft OVpay landelijke dekking.

De introductie van OVpay is een volgende stap in onze ambitie om de reiziger een drempelloze reis te bieden. Vooral voor incidentele reizigers is in- en uitchecken met de betaalpas handig. Toeristen en bezoekers hebben hun betaalmiddel al op zak. Zij kunnen meteen in- en uitchecken. Registreren of andere handelingen zijn niet nodig. Het is een mooie mijlpaal dat dit nu in heel Nederland kan.

Maurice Unck, algemeen directeur RET

Bijvoorbeeld tijdens evenementen is OVpay een nieuwe, gebruiksvriendelijke reisoptie. Dat geldt ook voor een ritje naar het gloednieuwe metrostation Hoek van Holland Strand. Uit de eerste transactiegegevens sinds de livegang van OVpay in de metro blijkt dat rond dit soort evenementen het aandeel OVpay-transacties op het totaal aantal transacties aanzienlijk boven het gemiddelde ligt. Bijvoorbeeld bij de Marathon, op Koningsdag en tijdens de huldiging van Feyenoord.

Hoe het werkt

In de bussen en trams van de RET werkt OVpay op de met een pijl gemarkeerde kaartlezers. In- en uitchecken doe je met dezelfde pas of mobiel. Voor een goede werking is het van belang dat je je kaart of mobiel los aanbiedt bij het poortje of de kaartlezer. Voor P+R-terreinen, STOPenGO en buurtbussen dienen reizigers nog gebruik te maken van de OV-chipkaart. Betalen met de OV-chipkaart blijft overal in het netwerk mogelijk.

Over OVpay

Het OV-betalen gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. Reizigers bepalen straks zelf hoe ze betalen. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor steeds makkelijker. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas, creditcard of mobiel.

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.