Gemeente

Gemeente Oostvoorne gaat eigen elektriciteit opwekken

Advertentie

Westvoorne – De gemeente Westvoorne gaat op het dak van het bedrijfsgebouw, op de gemeentewerf De Pinnepot, een forst aantal extra zonnepanelen aanleggen om zelfvoorzienend te zijn. Dit doet de gemeente Westvoorne om de duurzaamheidsambities waar te maken.
 

Goed voorbeeld

De gemeente Westvoorne heeft hoge doelen: een energieneutraal en circulair Westvoorne in 2040. Wethouder Lies van der Pol wil dit doel halen samen met inwoners en ondernemers. “Alleen samen kunnen we Westvoorne nog duurzamer maken. Daarbij geven wij als gemeente natuurlijk het goede voorbeeld. Op meer gebouwen liggen al zonnepanelen. Op de gemeentewerf willen we ons hele elektriciteitsverbruik zelf op gaan wekken. Dit is nog een uitdaging, want het verbruik neemt toe doordat we steeds meer elektrisch gaan rijden.”

Snel terugverdiend

Op bedrijventerrein De Pinnepot zijn nog veel meer grote platte daken. Lies van der Pol hoopt dat ook bedrijven het voorbeeld van de gemeente volgen en ook zonnepanelen gaan plaatsen. “Voor bedrijven is het nu financieel heel interessant om zonnepanelen te plaatsen. Met de hoge energieprijzen is de investering binnen een paar jaar al terugverdiend. En ook daarna blijven de zonnepanelen elektriciteit leveren. Ondernemers kunnen gratis gebruik maken van de hulp van onze duurzaamheidscoach, Stefan Romijn. Hij helpt ondernemers bij de keuze van goede zonnepanelen en bij het aanvragen van subsidie.”

Duurzaamheidscoach inschakelen

Ben je ondernemer en wil je gratis advies over verduurzamen?  Kijk op: www.duurzaamwestvoorne.nl/energie/duurzaamheidscoach

Bron- en foto: Gemeente Westvoorne

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.