Algemeen

Een klein gebaar kan het verschil maken

Advertentie

Tijdens de feestdagen zoeken mensen elkaar op. Het is een tijd van gezelligheid en familiegevoel. Maar dit is niet voor iedereen zo. Er zijn ook veel mensen die zich juist tijdens de feestdagen verdrietig of eenzaam voelen. Bijvoorbeeld omdat ze alleen zijn en geen mensen om zich heen hebben om deze dagen mee door te brengen. Of omdat ze iemand erg missen. Een klein gebaar kan dan voor iemand veel betekenen. Wat doe jij voor iemand met de feestdagen?

Activiteiten

Organisaties in de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid hebben verschillende activiteiten op en rond de feestdagen. Zit er iets bij voor jou om te doen? Voor jezelf, of voor een ander.

Wat kun je voor iemand in je omgeving doen?

Heb je dit jaar een plek vrij aan tafel voor kerst? Nodig dan eens een alleenstaand familielid uit om aan te schuiven. Of nodig je je nieuwe buurman uit voor de nieuwjaarsborrel. Je kunt iemand blij maken door te helpen een kerstboom op te halen. En hem daarna samen te versieren. De vrije dagen lenen zich ook goed voor een activiteit: een wandeling maken of samen een kerstmarkt bezoeken.

Heb je geen vrije dagen of weinig tijd dan kun je ook een kaartje of een appje sturen. Zo steek je mensen van wie je weet dat ze alleen zijn met de feestdagen een hart onder de riem.

Grote Kerstkaartenactie

Je kunt ook meedoen met de Grote Kerstkaartenactie. Het Nationaal Ouderenfonds roept iedereen op een kerstwens te bezorgen bij een oudere in je wijk. En als je niet iemand in je wijk weet, kun je ook kerstkaarten schrijven aan ouderen in een zorginstelling. Stuur je kerstkaarten dan vóór 18 december aan het Ouderenfonds (kijk hier hoe dat werkt). Het Ouderenfonds zorgt er samen met vrijwilligers en PostNL voor dat deze terechtkomen bij zorginstellingen in heel Nederland.

Behoefte aan een luisterend oor?

Of ken je iemand die behoefte heeft aan een luisterend oor? Bij de Luisterlijn kun je 24 uur per dag terecht voor een gesprek van mens tot mens: 088 – 0767 000  (alleen de kosten voor je provider). Ga naar de Luisterlijn.

Een klein gebaar kan het verschil maken

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.