OproepenRockanje

Weet u het nog; de vermissing van Teddy in Rockanje?

Advertentie

Op 15 maart om 18.05 uur ging bij mij (Elise, redactielid) de telefoon, een in paniek klinkend baasje Elise help mijn hond Teddy is net ontsnapt

Als beheerders van de groep Vermiste en gevonden dieren Rockanje e.o. en de website www.RegioVoorneaanZee.nl was het alle zeilen bijzetten. Hoogste tijd om mensen naar de locatie te krijgen die mee willen/kunnen helpen met zoeken.

Aangezien Rudy (hoofdredacteur van deze website) om de hoek woont is hij naar de plek van de laatste zichtmelding gegaan, terwijl ik hem op de hoogte hield van waar Teddy zich bevond reed hij rondjes rondom de plaats waar Teddy voor het laatst gezien werd met de GPS-tracker.

Gelukkig is Teddy niet gaan rennen maar bleef in de buurt en is door een gat in het hek op de begraafplaats beland.

Er werd gevraagd om een bench, riem, een muilkorf en handdoeken, deze is Rudy thuis gaan halen en hup weer snel terug naar de begraafplaats. En let wel mensen; in het donker overal moeten zoeken op een begraafplaats is geen alledaagse “klus”.

Reactie van Rudy; Wat een mooie begraafplaats heeft Rockanje. Maar daar ging het niet om. Hij was er nog nooit geweest (gelukkig).

Ondertussen kregen we steeds nieuwe live locaties door van de plek waar Teddy zich bevond. Gelukkig kon Teddy na 4 spannende uren veilig worden gesteld.

Lees hieronder het verhaal van Diane Quartel (het baasje van Teddy)

Wat hadden we uitgekeken naar jou komst, we wisten dat je angstig was maar dat vond ik niet erg, we hebben drie honden uit het asiel uit Spanje en het is zo mooi om ze te zien opbloeien.

Maar alles liep anders dan dat ik gehoopt had!

Bij thuiskomst wilde je niet uit de auto, mijn man zei ik loop wel om en til Teddy uit de auto en til haar naar binnen, zo hadden we haar ook in de auto gezet. Op dat moment gaat het vreselijk mis. Je raakt totaal in paniek en bijt van je af, in de hand en arm van mijn man en Teddy zit nu op de grond, ze heeft een veiligheidstuig aan en halsband met Tracker en is dubbel aangelijnd, ik heb haar riemen nog vast, op het moment dat ik haar probeer te benaderen valt ze mij aan en bijt in mijn arm en been.

Toen geprobeerd haar aan de riemen naar binnen te begeleiden, maar ze draait twee keer om haar as trekt naar achter en zo uit haar veiligheidstuig, iets wat onmogelijk zou moeten zijn en daar gaat ze, zo de dijk op richting Rockanje, dat beeld vergeet ik nooit meer!

Gelukkig had ze haar halsband met Tracker nog om, mijn man en zoon zijn gelijk met de auto achter haar aangereden, ze liep rondjes in de duinen.

Zelf ben ik thuis gebleven en haar overal aangemeld als vermist waar ik kon.

Ondertussen kwam mijn dochter thuis, die hadden ook een hondje geadopteerd, dat is de pup van Teddy, mijn dochter zei alleen maar dat ik eerst naar de dokter moest en dat zij Teddy ging zoeken, ze nam de deken mee waar de pup op had gelegen en ging op zoek en konden Teddy precies volgen met de Tracker.

Door een wonder is Teddy de begraafplaats op gelopen door een heel klein gat in het hek, samen met haar vriend en broer vonden ze Teddy onder een prikkel struik, daar gooide ze de deken van haar pup naar Teddy en kwam er iets van herkenning.

Heel langzaam kon ze Teddy benaderen en aanraken, ze wilde een Bench hebben en een auto, ze kon de deken om haar doen en een extra riem aan doen en haar zo in de Bench schuiven.

Teddy was veilig dat was het belangrijkste, mede door mijn dochter die de leiding nam en ook echt bang is geweest in het donker over de begraafplaats.

We willen iedereen bedanken voor alle hulp bij de vermissing van Teddy, heel bijzonder om te zien hoeveel mensen er waren om te komen helpen en zoeken.

Met Teddy gaat het heel langzaam beter, ze is extreem angstig en is nog niet naar buiten geweest, ze laat zich geen riem of tuig aan doen, we kunnen haar wel aaien en ze komt steeds meer haar Bench uit en wil voorzichtig aan spelen met haar pup en onze andere honden.

Ze maakt kleine stapjes vooruit en dat is goed, alles op haar tempo dan komt ze er wel. Ja er zijn dingen fout gegaan en die had ik anders moeten doen, als ik geweten had dat ze nog nooit een riem had aan gehad en zo extreem angstig was dan had ik haar in een Bench vervoerd , dat verwijt ik mijzelf en voel mij ook echt slecht over.

De Tracker is ook mede haar redding geweest, zo konden we haar blijven volgen.

We gaan er alles aan doen om haar een fijn leven te geven maar dat heeft rust en tijd nodig.

Jij ook bedankt Elise- en Rudy voor alle hulp en sorry het verstoren van je avondeten Elise haha!! gelukkig kan ik er nu om lachen ,toen was ik echt in paniek!!

Enkele dagen later is de bench met handdoeken teruggebracht. Met een attentie. Dit had niet gehoeven, maar vinden we erg aardig.

Geniet van Teddy, en mocht je ons ooit nog nodig hebben- weet je ons te vinden!

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.