AlgemeenGemeente

Veteranendag voor de eerste keer in Voorne aan Zee

Advertentie

Op 17 juni organiseerde de gemeente Voorne aan Zee voor de eerste keer de lokale Veteranendag. Op deze Veteranendag bedanken we de veteranen uit Voorne aan Zee, die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Meer dan 50 veteranen waren aanwezig. Zij werden in aanwezigheid van het bijna voltallige college van B&W toegesproken door Commissaris van de Koning, Jaap Smit, burgemeester Peter Rehwinkel, de voorzitter van de Veteranencommissie, Peter Vermaat en veteraan Dai Carter.

Burgemeester Rehwinkel sprak tijdens de bijeenkomst in Theater Twee Hondjes zijn waardering en erkenning uit voor de veteranen en hun partners en familieleden. Ook benadrukte hij hoe belangrijk het is om verhalen en ervaringen door te vertellen: ‘Uw verhalen delen is moeilijk en misschien onmogelijk. Maar uw verhalen maken ons ervan bewust dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn. Ze helpen ons verder te kijken dan onze eigen, veilige omgeving. En dat je er niet alleen bent om voor jezelf te leven.’

Kranslegging

Na de toespraken in Theater Twee Hondjes toog het gezelschap naar het Veteranenmonument aan de Burgemeester Van der Jagtkade voor de kranslegging. Het officiële gedeelte werd afgesloten met een lunch, de zogenaamde blauwe hap. Hier was volop gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen.

Traditie voortgezet

In de voormalige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne werd ook jaarlijks een Veteranendag georganiseerd. In Brielle tijdens het Bevrijdingsfestival. In Westvoorne op de vrijdag voor de Nationale Veteranendag en in Hellevoetsluis bij het Veteranenmonument. Deze waardevolle traditie zetten we in Voorne aan Zee graag voort. De veteranen in de gemeente Voorne aan Zee ontvingen begin juni een persoonlijke uitnodiging op basis van gegevens van het Veteraneninstituut.

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.