Algemeen

Veertig kilo cocaïne ontdekt in meloenencontainer

Advertentie

Tijdens een reguliere controle heeft de Douane in de Rotterdamse haven zaterdag op de ECT een partij van 40 kilo cocaïne onderschept.

De verdovende middelen werden aangetroffen in de luiken van de koelmotor van een reefer container met meloenen uit Honduras. Via een tussenstop in Panama kwam de container in Rotterdam terecht. De meloenen waren bestemd voor een Nederlands bedrijf, maar dat bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken.

HARC-team

Het HARC-team, een inmiddels 27 jaar oud samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs, met een straatwaarde van drie miljoen euro,  zijn inmiddels vernietigd door het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de Douane.

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.