Algemeen

Trouwen in Zuid-Holland? Dit zijn de tarieven in 2023

De trouwkosten kunnen erg verschillen per dag van de week, dagdeel, en locatie. Om de tarieven van gemeenten op dezelfde manier te kunnen vergelijken is daarom gekozen voor de ‘middagbruiloft’ in het gemeentehuis.

Advertentie

Ben je van plan om in het huwelijksbootje te stappen? Als je doordeweeks het jawoord wil geven in een Zuid-Hollands gemeentehuis, betaal je hier in 2023 gemiddeld € 438,64 voor. Wel zijn er lokaal grote verschillen.

De prijzen lopen uiteen van € 185 Gorinchem tot € 790 in Lansingerland. Dit blijkt uit het jaarlijkse bureauonderzoek van ThePerfectWedding.nl. 

Een gemeentelijke ceremonie is in Zuid-Holland iets duurder dan elders in het land. De gemiddelde kosten in Nederland komen namelijk neer op € 432,98. 

Goedkoopste en duurste ceremonie: verschil van ruim € 2.000

Wil je voordelig trouwen in Zuid-Holland, maar liever niet tijdens een gratis ceremonie op maandagochtend? In Gorinchem vind je de goedkoopste huwelijksceremonie in het gemeentehuis. In deze gemeente betaal je € 185 voor een doordeweekse huwelijksvoltrekking. 

De duurste doordeweekse ceremonie van Zuid-Holland vind je juist in Lansingerland. Een ‘reguliere ceremonie’ kost je hier overdag € 790. 

Trouw je liever in het weekend? Dan lopen de kosten nog meer op. Zo heeft Delft de duurste ceremonie van heel Nederland. In deze gemeente trouwen kost je op zondag € 2.190,40. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke ceremonie loopt hiermee op tot € 2.005,40.

Huwelijksceremonie dit jaar 4,3% duurder

De kosten voor een gemeentelijke huwelijksceremonie in Zuid-Holland liggen dit jaar 4,3% hoger dan in 2022. Het gaat dan om ceremonies die van maandag tot en met donderdag in de middag plaatsvinden. 

Vooral in Lansingerland is een huwelijksceremonie op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag dit jaar een stuk duurder. Gemiddeld betaal je hier 17% meer dan in 2022. Je betaalt momenteel € 790 voor een ceremonie in het gemeentehuis, terwijl de kosten voor een soortgelijke huwelijksvoltrekking vorig jaar € 675 waren.

In bijna alle gemeenten stegen de kosten voor een huwelijksceremonie. Alleen in Midden-Delfland bleef het tarief gelijk. Vergelijk hier hoeveel trouwen kost in jouw gemeente en andere omliggende gemeenten: https://www.theperfectwedding.nl/trouw-feestlocaties/kosten-ceremonie-2023

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.