AlgemeenBrielleHellevoetsluisOostvoorne

Stolpersteine, weet jij wat het zijn?

In Voorne aan Zee liggen er 28 op 8 adressen

Advertentie

Stolpersteine zijn messing steentjes waarmee we de slachtoffers van het nationaal-socialisme rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog herdenken. Ze worden ook wel struikelstenen genoemd.

De steentjes worden in de stoep geplaatst voor de woning waar het slachtoffer het laatst heeft gewoond. Op elk steentje staat de naam van één slachtoffer. Daaronder staan het geboortejaar, plaats, datum van arrestatie en als laatste de plaats en datum waar het slachtoffer werd vermoord of is overleden.

Stolpersteine zijn gedenkstenen en nadrukkelijk geen grafstenen. Ze helpen ons om na te denken over het lot van slachtoffers rond en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze brengen hen opnieuw bijeen, ter nagedachtenis aan de gezinnen die plotseling uit elkaar werden gerukt onder het nationaal-socialisme. Op 4 mei worden vaak bloemen gelegd bij de Stolpersteine om de slachtoffers te herdenken.

Verspreid door heel Europa liggen vele tienduizenden Stolpersteine.

In Voorne aan Zee liggen er 28 op 8 adressen:
Brielle: Nobelstraat 10, 67 en 85, Voorstraat 42 en Koopmanstraat 7
Hellevoetsluis: Oostzanddijk 8a
Oostvoorne: Brielseweg 1 en Stationsweg 14

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.