Oostvoorne

Start aanleg natuurspeeltuin Mildenburgbos naar verwachting op 31 oktober

Advertentie

Op de plek in het Mildenburgbos in Oostvoorne waar voorheen peuterspeelzaal De Peuterhof stond, komt een nieuwe natuurspeeltuin. De voorbereiding op de aanleg van de speeltuin is in volle gang en verloopt volgens plan. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden kunnen beginnen op 31 oktober 2022. Als alles volgens planning verloopt wordt de speeltuin medio november geopend.

Favoriete ontwerp

In het afgelopen jaar hebben omwonenden en andere belanghebbenden meegedacht over hoe de speeltuin eruit moet komen te zien en aan welke eisen deze moet voldoen. Afgelopen zomer konden kinderen en anderen die dat wilden, stemmen op hun favoriete ontwerp. Ook zijn de ontwerpen getoetst aan een aantal criteria. Bijvoorbeeld de duurzaamheid van de toestellen. Onderstaand ontwerp is als beste uit de bus gekomen. 

Naam speeltuin

De nieuwe natuurspeeltuin moet natuurlijk ook een naam krijgen. Iedereen mag hierover meedenken. Binnenkort maken we bekend hoe. 

Onderzoek

De gemeente heeft laten onderzoeken of een speeltuin op deze plek tegen het Mildenburgbos aan gevolgen heeft voor de natuur. Het Mildenburgbos is onderdeel van Natura 2000-gebied. Daarom vindt de gemeente het belangrijk dit proces zorgvuldig te doorlopen. De conclusie van het onderzoek is dat een natuurspeeltuin op deze plek heel goed kan en geen nadelige gevolgen heeft voor de natuur.

Bron- en foto: Gemeente Westvoorne

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.