Algemeen

Ondernemers hebben weinig last van afbouwen salderen

Advertentie

De Tweede Kamer gaat waarschijnlijk instemmen met het afbouwen van de salderingsregeling voor zonnepanelen. Voor woningeigenaren met zonnepanelen heeft dit financiële gevolgen. Ondernemers met zonnepanelen op hun bedrijfsdak hebben minder last van het afbouwen van salderen.

Bedrijven met een grote aansluiting konden al nooit salderen, voor hen verandert er niets. Ook zijn er veel voorbeelden van bedrijven en organisaties die met zonnepanelen maar een klein deel van hun verbruik opwekken. Zij zullen ook na het afbouwen van salderen vrijwel nooit gaan terugleveren aan het net. Een voorbeeld zijn zorginstellingen, waar 24 uur per dag en 7 dagen per week elektriciteit wordt verbruikt.

De meeste bedrijven verbruiken vooral overdag energie. Zij zullen een groot deel van de opgewekte elektriciteit gelijk gebruiken. Alleen in het weekend en op hele zonnige dagen houden zij wat elektriciteit over, die zij aan het net terugleveren. Het afbouwen van salderen gaat hen geld kosten, maar de schade valt voor hen wel mee.

Slim omgaan met energie
Ondernemers voorkomen dat zij elektriciteit aan het net terugleveren door slim om te gaan met energie. Zo kunnen bedrijven met zonnepanelen op het dak processen die veel elektriciteit verbruiken inplannen rond het middaguur, als de zonnepanelen een hoge opbrengst hebben.

Energie opslaan en verhandelen
Een kans is om overschotten aan opgewekte elektriciteit te verkopen aan andere bedrijven op het bedrijventerrein. Het is niet zomaar toegestaan om een kabel naar de buren te legen, wel kan elektriciteit verhandeld worden via een energiehandelsplatform. Zo voorkomen ondernemers dat elektriciteit aan het net wordt geleverd, terwijl de buren tegelijkertijd elektriciteit inkopen op het net.

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.