AlgemeenBrielleGemeenteUit de regioZwartewaal

Onderhoud in Zwartewaal laat te wensen over

Advertentie

Inwoners van Zwartewaal zijn regelmatig ontevreden over het onderhoud van het dorp. Ze ervaren de reactie vanuit de gemeente niet als afdoende.

Ruim een jaar geleden reed een kar van de groenvoorziening over een van de bruggen in Zwartewaal. Postbode Bianca kon daar de eerste weken niet overheen met haar postkar vanwege de gaten in het loophout. De gemeente bracht een noodoplossing aan en dichtte de gaten met noodplanken. Bianca wordt voor haar werk nog steeds gehinderd door de noodvoorziening en zocht meerdere malen contact met de gemeente. Ook mensen die slecht ter been zijn komen in Zwartewaal niet altijd goed uit. Zo meld Yvonne dat de oploop nabij de Julianalaan richting de supermarkt een kapotte leuning heeft, ook zij heeft daar melding van gemaakt.

Op de stoep van de Christinalaan kunnen geen kinderwagens, ouderen met een rollator of twee mensen naast elkaar goed gebruik maken van de stoep. Door overhangend groen is de stoep smaller dan deze hoort te zijn waardoor mensen regelmatig een stuk straat nemen om er toch langs te geraken. Voor ouders die hun kinderen via deze route naar school brengen is het een doorn in het oog. Soms bijna letterlijk omdat er ook takken overhangen die stekels hebben.

Een aantal bewoners geven aan daar regelmatig meldingen over te maken bij gemeente Voorne aan Zee en vinden de situatie in Zwartewaal niet vergelijkbaar met die van grotere omliggende plaatsen zoals Brielle of Hellevoetsluis. Daarover wordt gezegd dat Zwartewaal als kleiner dorp vaak vergeten lijkt te worden. Er rijden wel regelmatig voertuigen vanuit de gemeente rond in het dorp en de groenvoorziening is ook regelmatig aanwezig.

Bianca heeft vanuit de gemeente inmiddels een reactie maar deze roept nog vragen op dus neemt zij zich voor nogmaals contact te zoeken met de gemeente. Het betreft de noodplaten van hout op de beschadigde brug. Wordt de brug nu na ruim anderhalf jaar gerepareerd of gaat de gemeente de noodplanken aanpassen? Bianca geeft aan al ruim een jaar geleden haar eerste klacht en vraag tot reparatie te hebben ingediend, en deed dit onlangs nogmaals. Ook Yvonne geeft aan gebruik te maken van het BuitenBeter platform van de gemeente. Gemeente Voorne aan Zee geeft aan de klachten in behandeling te hebben genomen en op zoek te zijn naar oplossingen. ( Namen zijn bekend bij de redactie )

Bron: Bianca ( Achternaam bij redactie bekend. )
Bron: Bianca ( Achternaam bij redactie bekend )
Bron: Vera de Wit
Bron: Vera de Wit
Facebook reacties
Advertentie
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.