OostvoorneSport

Nieuw duurzaam clubgebouw voor Voetbalvereniging OVV

Advertentie

Vrijdagavond 1 december 2023 werd het nieuwe clubgebouw van Voetbalvereniging OVV in Oostvoorne feestelijk geopend door wethouder Sport, Daan van Orselen en de coördinator nieuwbouw vanuit de leden van OVV, Martin Hagers.

Voorafgaand onthulde voormalig voorzitter Andries Schouten de eerste steen van het nieuwe clubgebouw. Het oude clubgebouw was in december 2022 gesloopt en in januari van dit jaar heeft de wethouder samen met één van de oudste leden van de vereniging het startschot gegeven voor deze nieuwbouw.

Vernieuwing

Het nieuwe clubgebouw is een duurzame gasloze accommodatie. Er komen uiteindelijk 88 zonnepanelen op het dak te liggen, de verwarming vindt plaats door middel van een warmtepomp en het gehele gebouw is voorzien van ledverlichting, dit geldt ook voor alle lichtmasten rondom de velden.

Financiering

De nieuwbouw is mogelijk gemaakt door de BOSA-subsidie (subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties) en een subsidie plus renteloze lening van de gemeente.

Naast deze subsidies heeft Voetbalvereniging OVV zelf haar spaargeld aangesproken en zijn door leden van de vereniging veel werkzaamheden uitgevoerd. Een bijzonder mooie bijdrage met als resultaat een prachtig duurzaam clubgebouw, waar ze trots op kunnen zijn.

Wethouder Daan van Orselen

Voor de gemeente was privatisering een voorwaarde voor de subsidieverstrekking. Dit houdt in dat Voetbalvereniging OVV nu eigenaar is van het clubgebouw.

Het bestuur van OVV heeft aangegeven zeer tevreden te zijn over de samenwerking met de gemeente tijdens dit uitdagende intensieve project. Voetbalvereniging OVV vindt dat zij haar maatschappelijke rol de komende vijftig jaar meer dan uitstekend kan vervullen. De vijfhonderd jeugd- en seniorleden hebben nu weer een fantastische uitvalsbasis.

Facebook reacties
Advertentie
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.