Hellevoetsluis

Morgen landelijke intocht van Sinterklaas in Hellevoetsluis (informatie)

Advertentie

Morgen, 12 november vaart Sinterklaas met zijn stoomboot de haven van Hellevoetsluis binnen. Dit zal ongeveer om 12.00 uur zijn. Nadat hij is afgestapt van de boot doet hij te paard een ronde door de Vesting waarbij hij wordt getrakteerd op mooie optredens van kinderen. Op de plattegrond kunt u zien welke route de Sint aflegt.

Bereikbaarheid en parkeren

Op de dag van de inkomst in de Vesting van Hellevoetsluis geheel afgesloten voor verkeer. Er is beperkte parkeergelegenheid in de omgeving van de Vesting. Volg daarvoor de borden vanaf de doorgaande routes. De brug in de Vesting is 12 november gesloten.

Let op: Het zal druk zijn. We vragen bezoekers uit de omgeving dan ook om zoveel als mogelijk te voet of met de fiets te komen. Komt u uit de regio, kies dan liefst voor openbaar vervoer.

ADVIES: Let dus goed op uw jonge kinderen. Doe ze een polsbandje om met daarop uw telefoonnummer. Dit polsbandje is gratis verkrijgbaar bij de ingang.

Openbare parkeerlocaties

1.    Fazantenlaan (twee parkeerlocaties) 
2.    Haringvlietweg, aan beide zijden van de Zoomweg 
3.    Haringvlietweg op weiland, tegenover HC Voorne, Boerseweg
4.    Camping ’t Weergors, Zuijddijk (twee parkeerlocaties)
5.    Heliushaven

Pendel-haltes

U kunt gratis gebruikmaken van de pendeldiensten. Deze starten vanaf 09.00 uur en rijden tot 16.00 uur. De pendel-haltes:

1.    Amnesty Internationallaan ter hoogte van “Kiss and Ride-zone”, bij scholencomplex Helinium
2.    Terrein bij kruising Gorslaan – Brielsestraatweg

Vanaf de openbare parkeerlocaties gelegen aan de Fazantenlaan/ Haringvlietweg is het mogelijk om gebruik te maken van een pendeldienst. Deze rijdt tot aan de Gorslaan, vanwaar u het evenemententerrein op kunt. Deze pendeldienst kan u vervolgens na afloop ook weer terug brengen naar de genoemde parkeerlocaties.

Locaties fietsenstallingen

1.    Nieuwe Zeedijk, ter hoogte van de brug richting het Willem & Maryplein. 
2.    Nieuwe Zeedijk bij kleine strandje, kant van vuurtoren
3.    Nabij Kruising Glacisweg – Brielsestraatweg  
4.    Glacisweg ter hoogte van de brug richting de Vestingwallen. 
5.    Kanaalweg Westzijde, voorbij de Beekmansbrug (in de volksmond Kippenbrug) richting de Kerkstraat (rondom sanitairgebouw)

Mindervaliden

Op Plein kazerne Haerlem komt een podium voor mindervaliden en hun begeleider(s). Zij kunnen hun scootmobiel of aangepaste fiets meenemen binnen het evenemententerrein.

Voor mindervaliden wordt parkeergelegenheid (P-Mindervaliden) gereserveerd aan de Nieuwe Zeedijk. Vanwege de afzetting van het evenementengebied en -terrein kunnen mindervaliden voor P-Mindervaliden alleen aanrijden via Nieuwe Zeedijk. Alleen op deze route wordt doorgang verleend aan mindervalide bezoekers met een vooraf ontvangen parkeerkaart (vanuit de organisatie) en een gehandicaptenparkeerkaart. Deze parkeerkaarten worden op aanvraag verstrekt. De organisatie verzorgt de uitgifte en ziet erop toe dat er niet meer parkeerkaarten worden uitgegeven dan de beschikbare capaciteit.

Bereikbaarheid taxi’s en touringcars

Binnen het evenementengebied en -terrein is geen reguliere taxistandplaats aanwezig. Er wordt geen tijdelijke standplaats aangewezen en voor taxi’s worden ook geen uitzonderingen gemaakt bij de verkeersafzettingen. Ook niet buiten het evenementen terrein.

Er is geen parkeerplaats voor touringcars.

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.