Algemeen

Melding van een kale egel

Advertentie

Debbie en Sandra van Dierenambulance Zuid-Holland Zuid kregen een melding van een kale egel. Als je dit nog nooit eerder gezien hebt, sta je even raar te kijken zeggen de dames

Volgens de Dierenambulance heeft deze egel waarschijnlijk last van mijten en/of schimmels. Hierdoor verliest hij zijn stekels en komt zijn huid onder een dikke schurftige laag te zitten. Dit moet ontzettend jeuken voor zo’n dier. Ze treffen dit soort egels regelmatig aan, maar meestal missen er een paar stekels. Dit diertje is zo goed als kaal. Zo zijn ze natuurlijk ook een prooi voor elk roofdier, de hele verdediging is weg.

Gelukkig is dit goed te behandelen. Bij de egelopvang krijgt hij hiervoor speciale behandelingen door bijvoorbeeld. medische badjes. Als de oorzaak opgelost is (zoals de mijt) kan de huid herstellen en nieuwe stekels kunnen aangroeien.

Het zal bij dit diertje een lang proces zijn, maar ze zullen er bij de opvang alles aan doen om hem weer stekelig terug de natuur in te helpen!

Foto`s Dierenambulance Zuid-Holland Zuid

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.