AlgemeenBrielleHellevoetsluisOostvoorneOudenhoornRockanjeTinteVierpoldersZwartewaal

Jaarlijkse ondernemersavond gericht op samenwerking

Advertentie

Donderdag 30 november vond de jaarlijkse ondernemersavond plaats in de Sint Catharijnekerk in Brielle. De avond werd georganiseerd door het Ondernemersplatform Voorne, Business Club Nieuw Voorne en de gemeente Voorne aan Zee. Alle ondernemers in Voorne aan Zee waren van harte uitgenodigd om deel te nemen. De avond stond in het teken van samenwerking en ontwikkeling.

Samenwerking

In zijn openingswoord moedigde economiewethouder Aart Jan Spoon ondernemers aan om met ideeën en initiatieven te komen. De ondernemers zijn daarbij zelf verantwoordelijk voor het proces en draagvlak bij belanghebbenden. Ook benadrukte de wethouder hoe belangrijk het voor ondernemers is zich aan te sluiten bij een ondernemersplatform.

In deze tijd is onderlinge samenwerking van groot belang. Dat geldt voor samenwerking tussen ondernemers onderling maar ook voor samenwerking met de gemeente. Door samenwerking in ondernemersplatforms worden individuele ondernemers meer gehoord en ontstaat er een stevige gesprekspartner voor de gemeente.

Economiewethouder Aart Jan Spoon

Sander Waalboer, voorzitter van de BCNV, zei in zijn speech dat er al belangrijke stappen zijn gezet in deze samenwerking. Ook zijn er al heldere ideeën die de komende maanden verder worden uitgewerkt.

Ondernemersloket

Vanuit de gemeente was er ook aandacht voor zaken doen met de overheid en het ondernemersloket. Via het ondernemersloket op de website van de gemeente vinden ondernemers antwoord op een aantal veel gestelde vragen en zijn er links naar belangrijke platforms zoals de Kamer van Koophandel.

Een leven lang ontwikkelen

In het kader van het thema “een leven lang ontwikkelen” spraken Kees Ridder van Hogeschool Rotterdam, Ad Woudenberg van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven en Menno Mulders van aannemingsbedrijf QUALM bv over het belang van samenwerking tussen het middelbaar onderwijs in de regio en ondernemers en over de faciliterende rol hierin van de gemeente. Zowel de organisatoren als de aanwezigen spraken na afloop over een inspirerende en zeer geslaagde avond.

Facebook reacties
Advertentie
Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.