Gemeente

Groene Strand Wimpel voor strand Slikken van Voorne

Advertentie

Op woensdag 21 september heeft wethouder Van der Pol namens de gemeente Westvoorne de Groene Strand Wimpel in ontvangst genomen voor de Slikken van Voorne. De Groene Strand Wimpel is een relatief nieuw keurmerk waarbij het behouden en beschermen van natuurwaarden centraal staan. De aanvraag is onder meer beoordeeld op natuurlijk strandbeheer, het verbinden van diverse betrokken partijen, het beschermen van broedvogels en de aanwezigheid van minimaal één plasticvrij paviljoen.

Uitreiking

De uitreiking van de Groene Strand Wimpel vond plaats bij strandpaviljoen Aan Zee, gisteren uitgeroepen tot meest duurzame strandpaviljoen van Nederland. Wethouder Lies van der Pol van de gemeente Westvoorne: “Deze Groene Strand Wimpel is een prachtig resultaat van een brede samenwerking in het gebied. We kunnen elkaar nu nóg beter vinden. Er zijn diverse initiatieven op en nabij het strand en de duinen. Zo werken de Strandbroeders en de Nederlandse Kitesurfvereniging bijvoorbeeld samen aan het beschermen van de broedvogels. Met de samenwerking voor de Groene Strand Wimpel wilden we zoveel mogelijk initiatieven bij elkaar brengen en kansen verzilveren op het gebied van natuurbeleving en educatie. Dat wordt nu bekroond en daar zijn we trots op!”

Slikken van Voorne

“De Slikken van Voorne zijn ontzettend waardevol voor wadvogels, ze vinden hier een tafeltje dekje en sommige ook een plek om te broeden.” aldus Menno van Lopik, beheerder bij Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Hij vervolgt: “Tegelijkertijd is het een geliefd strand bij kitesurfers, wandelaars, ruiters en andere sporters. Kortom, er gebeurt heel veel op dit stukje strand. Om dit allemaal een goede plek te kunnen geven is het niet de vraag of maar hoe we daarin samenwerken. En dat we die samenwerking hier met zoveel partijen invullen is iets waar we als beheerder superblij mee zijn: samen bereik je nu eenmaal meer dan in je eentje.”

Strand community

De kern van de Groene Strand Wimpel is de oprichting van een strand community. Dit houdt in dat er samen wordt gewerkt aan het creëren van kansen voor meer ruimte voor natuur, natuurbeleving en educatie in het gebied. De volgende partijen hebben meegewerkt aan het tot stand komen van de Groene Strand Wimpel aanvraag: gemeente Westvoorne, Stichting Het Zuid-Hollands Landschap, Stichting Strand in Zicht, de Natuurklas, IVN, de Strandbroeders, KNNV Hollandse Delta, de Nederlandse Kitesurfvereniging, Natuurmonumenten, Recreatieschap Voorne-Putten en lokale strandondernemers. Kijk voor meer informatie over de Groene Strand Wimpel op www.hetgroenestrand.nl(externe link).

Foto: Anne-Roos Radings (Capture Life)Bron: Gemeente Westvoorne

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.