Algemeen

Gratis pendeldienst van en naar de pont tijdens afsluiting Haringvlietbrug

Advertentie

Van vrijdag 9 juni 22.00 tot vrijdag 4 augustus 2023 23.00 uur is de Haringvlietbrug in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Voor (brom)fietsers/voetgangers en voor landbouwverkeer zet Rijkswaterstaat in deze periode een veerverbinding in.

De veerboten varen tussen het strandje bij Numansdorp en recreatiegebied Hellegatsplein/De Banaan. De wegen naar de pont aan beide oevers kunnen geen grote stroom verkeer aan.

Daarom zetten gemeenten en Rijkswaterstaat een gratis pendeldienst in. Deze pendeldienst rijdt tijdens de vaartijden van de pont en sluit daar zo goed mogelijk op aan. Taxivervoerders Goverde en Milot verzorgen deze pendeldiensten van en naar de ponten.

Veer voor fietsers en voetgangers

Aan beide oevers is elk halfuur een afvaart van de pont voor (brom)fietsers en voetgangers. Van maandag tot en met zaterdag vertrekt aan de noordzijde de eerste pont om 06.00 uur. De laatste afvaart is hier om 19.30 uur. Op zondag vertrekt de eerste pont om 11.00 en de laatste om 19.30 uur.

Aan de zuidzijde vertrekt van maandag tot en met zaterdag de eerste pont om 06.15 en de laatste om 19.45 uur. Op zondagen vertrekt de eerste pont hier om 11.15 uur. De laatste om 19.45 uur.

Pendeldiensten

Bij de vertreklocatie van de pont in Numansdorp is geen mogelijkheid om te parkeren of om iemand af te zetten. Aan de zuidkant is beperkt parkeergelegenheid. In samenwerking met de gemeentes Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Moerdijk worden gratis pendelbussen ingezet tussen P+R-terreinen en de pont.

In gemeente Moerdijk rijdt een pendelbus tussen recreatiegebied Hellegatsplein/De Banaan en:

  • halte Willemstad: busstation Steenpad, 4797 BK Willemstad
  • halte Helwijk: bushalte Steenpad, 4797 SG Oudemolen
  • halte Carpoolplaats Willemstad: Sluispad Zuid, 4794 SC Heijningen

Bij de Carpoolplaats Willemstad is beperkt parkeergelegenheid. De pendeldienst wordt verzorgd door Taxi Goverde.

In gemeente Hoeksche Waard rijdt een pendeldienst tussen het strandje bij Numansdorp en Bushalte Numansdorp/Viaduct A29. Deze pendeldienst wordt verzorgd door Taxi Milot.

In gemeente Goeree-Overflakkee rijdt een pendeldienst tussen recreatiegebied Hellegatsplein/De Banaan en P+R-terrein Schaapsweg waar zo’n 150 parkeerplaatsen zijn. Taxi Goverde verzorgt deze pendeldienst.

Drukte in ochtend- en avondspits

De veerponten van 07.45 en 08.45 uur vanaf Recreatiegebied Hellegatsplein/De Banaan naar Hoeksche Waard en de ponten van 07.30 en 08.30 uur vanaf Numansdorp worden gebruikt door scholieren die afhankelijk zijn van deze pont voor hun vervoer naar school. Zij worden met een aparte pendeldienst direct naar hun scholen in Klaaswaal en Oud-Beijerland of Middelharnis gereden.

Op de terugweg geldt dat de ponten van 15.00 en 16.00 uur vanaf Numansdorp, en 15.45 en 16.45 uur vanaf Hellegatsplein/De Banaan gebruikt worden door scholieren. Wij vragen alle reizigers die van de pont en pendeldienst gebruik willen maken, rekening te houden met de scholieren op deze tijden en zo mogelijk een andere pont te nemen om de drukte te spreiden.

Download de Riveer App voor de actuele vaartijden

De actuele dienstregeling van de pont is altijd beschikbaar in de Riveer app. Vaart de pont door bijvoorbeeld harde wind, mist of laag water op andere tijden of niet? Dan waarschuwt de app met een gratis pushbericht, ook als het weer is opgelost. U kunt de app downloaden in de appstore.

Renovatie klep Haringvlietbrug

De Haringvlietbrug is in 1964 geopend voor verkeer. Nu, bijna 60 jaar later, heeft de brugklep het einde van zijn technische levensduur bereikt en kan deze niet meer worden bediend voor de scheepvaart. De klep van de Haringvlietbrug, het bewegingswerk en alle technische systemen worden vervangen.

In het najaar van 2023 worden de technische systemen getest. Hiervoor zijn in september 2023 nog een aantal nacht- en weekendafsluitingen van de brug nodig. Deze worden nog gepland.

Naar verwachting is de renovatie in het najaar van 2023 klaar en kan de brug weer worden bediend voor de scheepvaart. Meer informatie over de hinder en maatregelen staat op de projectpagina over de renovatie Haringvlietbrug. Meer informatie over de ponten tijdens de afsluiting van de Haringvlietbrug, vindt u op de pagina Ponten.

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.