Gemeente

Gratis compost actie gemeente Voorne aan Zee op zaterdag 25 maart 2023

Advertentie

Inwoners van de gemeente Voorne aan Zee kunnen op zaterdag 25 maart 2023, de Landelijke Compostdag, eenmalig gratis een zak compost ophalen.  Met deze actie bedanken Indaver (het GFT-verwerkingsbedrijf) en de gemeente inwoners voor hun bijdrage aan het scheiden van groente- fruit en tuinafval. Inwoners kunnen op deze manier meteen kennis maken met compost dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is.

Inwoners moeten er snel bij zijn, want op=op. Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar organisch afval niet gescheiden wordt ingezameld, kunnen compost ophalen.

Waarom een compostactie?

Met de compostactie wil de gemeente én het belang van gescheiden inzameling van gft-afval benadrukken én de waardering voor de bijdrage van onze inwoners tot uitdrukking brengen. De gemeente heeft als doel om zoveel mogelijk van het huishoudelijk afval gescheiden in te zamelen. Groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en groenafval (snoeihout, takken en gras) worden gescheiden van ander afval. Deze organische reststromen dienen weer als grondstoffen voor onder andere compost waarmee de biologische kringloop rond is.

Goed voor milieu én portemonnee!

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. De natuurlijke bodemverbeteraar stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het reguleert de waterhuishouding en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast bespaart het inzamelen van GFT geld, omdat dit een goedkopere manier van afval verwerken is dan het verbranden van restafval.

Inwoners van Hellevoetsluis en Oudenhoorn kunnen terecht op de milieustraat aan de Rijksstraatweg, inwoners van Oostvoorne, Rockanje en Tinte op de milieustraat aan de Langeweg en inwoners van Brielle, Vierpolders en Zwartewaal kunnen de compostzakken ophalen van 09.00 – 12.00 uur bij de parkeerplaats bij de Jumbo.

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.