Gemeente

Geen wapperende Blauwe Vlag dit jaar in Rockanje

Advertentie

Rockanje – Op het badstrand in Rockanje is dit jaar geen Blauwe Vlag te zien. Om deze vlag – voor een schoon en veilig strand – te mogen hijsen, wordt het badstrand elk jaar gekeurd op maar liefst 30 verplichte criteria. Denkt u hierbij aan de zwemwaterkwaliteit, de mate waarin het strand schoon is, de aanwezigheid en herkenbaarheid van de eerstehulppost, redding materialen, maar ook of er voldoende afvalbakken geplaatst zijn. Het badstrand Rockanje is op alle criteria positief beoordeeld behálve de zwemwaterkwaliteit. Deze kreeg de waardering ‘goed. Om een Blauwe Vlag te krijgen, had deze waardering ‘uitstekend’ moeten zijn. Wel is de Quality Coast Platinum Award toegekend voor duurzaam toerisme in onze gemeente

De zwemwaterkwaliteit, hoe zit dat precies?

Het feit dat de Blauwe Vlag dit jaar niet op het strand van Rockanje wappert, betekent niet dat het zwemwater bij het badstrand niet veilig is om in te zwemmen. Directeur Erik van Dijk van de Nationale Jury Blauwe Vlag: “Badstrand Rockanje heeft de zwemwater-classificatie ‘goed’. Voor een Blauwe Vlag is de classificatie ‘uitstekend’ vereist. De waterkwaliteit is dus zeker goed genoeg om in te zwemmen.” Om de waterkwaliteit langs de kust zorgvuldig in de gaten te houden, test Rijkswaterstaat minimaal één keer per maand het zwemwater. Het verschil tussen ‘goed’ en ‘uitstekend’ drinkwater heeft te maken met de hoeveelheid verschillende stoffen in het water en de temperatuur. In beide gevallen voldoet het aan de strenge norm die we in Nederland hanteren.

Recreëren in Rockanje blijft zeer aangenaam

Wethouder De Graad van de gemeente Westvoorne: “We betreuren het dat we dit jaar de Blauwe Vlag niet hebben gekregen. Voor ons is een schoon en veilig strand een belangrijk uitgangspunt en doen elke dag ons uiterste best hiervoor. Het continue controleren van het zwemwater is een goede zaak en we hechten ook waarde aan een keuring van de Blauwe Vlag-organisatie. Ondanks het ontbreken van de blauwe vlag, wil ik benadrukken dat recreëren op ons strand volkomen veilig is.

“Komt u dus genieten van het mooie strand in Rockanje, want dat is ook dit jaar weer onverminderd aangenaam!”

Bron- en foto: Gemeente Westvoorne

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.