AlgemeenUit de regio

De KNRM doet een oproep aan Kitesurfers

Advertentie

Gisterenavond is er op zee voor de kust van Ouddorp een groene kite aangetroffen.

Om 21:13 uur is er daarom een grote zoekactie opgezet, naar een mogelijk slachtoffer.

De KNRM Stellendam en Ouddorp zijn uitgerukt met 2 reddingboten en het Kusthulpverleningsvoertuig en ook de Reddingbrigade Rockanje en Ouddorp zijn met vaartuigen en voertuigen gaan zoeken. De Kustwacht heeft bovendien de SAR helikopter ingeschakeld, die uren boven de kust bij Ouddorp heeft meegezocht.

Deze zoekactie heeft tot in de nacht geduurd. Er is geen surfer aangetroffen en er is ook door niemand een melding gedaan van de vermissing van een kite. De actie werd mede serieus opgepakt omdat er in de omgeving een verlaten auto was aangetroffen met daarin kleding, kite-surf accessoires, maar geen kite en board. Met de eigenaar van de auto kon geen contact worden gemaakt.

Uiteindelijk is er na uren zoeken, door de Kustwacht in overleg met de reddingeenheden besloten daarmee te stoppen.

Wij worden jaarlijks tientallen keren ingeschakeld voor gevonden surfmateriaal. Vaak is het verloren materiaal, maar wij kunnen daar nooit zo maar vanuit gaan, zodat dit altijd leidt tot langdurige en kostbare en soms op het water ook gevaarlijke operaties voor onze bemanning.

Hierdoor doen wij dan ook een oproep aan alle kite- en windsurfers:

1. Zet op je kite, zeil en board je telefoonnummer, zodat wij kunnen bellen als wij dit materiaal aantreffen om te verifiëren dat je niet in de problemen bent. Gratis stickers daarvoor zijn bij ons verkrijgbaar, maar een watervaste stift werkt ook.

2. Mis je materiaal, laat dat dan niet zo en bel dan direct met de Kustwacht. Dan is maar direct duidelijk dat er geen mensenlevens in gevaar zijn.

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.