Hellevoetsluis

Column burgemeester Milène Junius: Mooi!

Advertentie

Dit is al weer mijn één na laatste column als burgemeester van Hellevoetsluis, want per 1 januari bestaat de zelfstandige gemeente Hellevoetsluis niet meer. En wat mooi dat we de landelijke intocht van Sinterklaas afgelopen zaterdag hier mochten ontvangen.

Eerlijk gezegd heb ik daar jarenlang bij de NTR om gevraagd, want onze 400-jarige vestinghaven verdient het om gezien te worden. Wat was het een gezellige en prachtige intocht van Sinterklaas, met ruim 20.000 kinderen en hun (groot-)ouders die onze vesting wisten te vinden, en wel 2,5 miljoen kijkers thuis. Iedereen kon ons mooie Hellevoetsluis op z’n best zien, met een prachtig zonnetje over het water en op de daken.

Al een week lang hoorden we in het Sinterklaasjournaal spreken over ‘het mooiste plekje van Hellevoetsluis’. Alles zag er heel mooi uit: de vuurtoren, de boten in de vestinghaven, de molen, de gekleurde huizen, het Prinsehuis en natuurlijk het Droogdok! Het mooist waren de vele blije kindergezichten. Wat een vrolijke boel! Wat heb ik genoten om Sinterklaas hier te ontvangen.

De vele maanden voorbereidingen wierpen hun vruchten af. Het liep in het algemeen gesmeerd en alle vrijwilligers, crew, ambtenaren en veiligheidspartners wil ik dan ook langs deze weg nog eens hartelijk bedanken voor al het werk, de goede voorbereidingen en de fijne samenwerking. We kregen ook nog een compliment uit onverwachte hoek. Toen we moe maar voldaan na de intocht met de crew en anderen aan de traditionele erwtensoep zaten, vertrouwde presentatrice Dieuwertje Blok mij toe dat haar man haar had laten weten dat hij het ‘de mooiste intocht ooit’ vond. En hij kan het weten, want hij heeft waarschijnlijk alle intochten gezien.

Hellevoetsluis kan met trots per 1 januari 2023 opgaan in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee. 

Op woensdag 23 november zijn de gemeenteraadsverkiezingen. U heeft het vast gelezen: ‘U heeft een mooie stem, laat hem horen’ – vergeet dus niet woensdag 23 november te stemmen! Per 1 januari 2023 is het dan het einde van de zelfstandige gemeente Hellevoetsluis. Het is mooi geweest. Samen met Brielle en Westvoorne vormen  we dan de mooie, nieuwe gemeente Voorne aan Zee. Er komt een nieuwe gemeenteraad, een nieuw college en een nieuwe burgemeester. En verder blijven de prachtige beelden van deze misschien wel ‘mooiste intocht ooit’ voor altijd in ons geheugen.

Dat neemt niemand ons meer af.

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.