Politiek

BVNL actief in regio: Kamervragen over onaangename verrassingen bij afsluitingen wegen en tunnels

Advertentie

BVNL-Tweede Kamerlid Wybren van Haga stelt Kamervragen over het aantal onaangename verrassingen over afsluitingen van wegen en bruggen in de Rotterdamse regio. Van Haringvlietbrug zomer vorig jaar tot Algerabrug, A16 en Calandbrug dit jaar.

“Terugkerend probleem is de slechte communicatie van Rijkswaterstaat en het ministerie van Infrastructuur over de renovatie en vervanging van bruggen, tunnels en wegen, waardoor de boel herhaaldelijk vastloopt en leidt tot gevaarlijke situaties, zoals het omrijden van hulpdiensten en een sterk verminderde toegankelijkheid van de regio”, aldus Van Haga, die eist dat er veel beter samengewerkt gaat worden met gemeenten. “Geef hen een prominente plek aan tafel en beperk daarmee overlast tot een minimum.” 

Jorinde de Hoop 

Afgelopen week heeft BVNL Voorne aan Zee Jorinde de Hoop (25) aangewezen als woordvoerder van de lokale tak van de partij. “Medio september zullen we onze lijsttrekker presenteren. We hebben inmiddels een campagne- en verkiezingsprogrammacommissie in het leven geroepen”, aldus De Hoop, die stelt dat er een hechte groep kandidaat-raadsleden hard werkt om bij de gemeenteraadsverkiezingen in november als nieuwkomer hoge ogen te gooien.

“We gaan inloopbijeenkomsten organiseren in alle dorpskernen die samen de nieuwe gemeente gaan vormen. Mensen die nog op de lijst willen of tips hebben, kunnen mailen naar: voorne.aan.zee@bvnl.nl.” 

Vragen van het lid Van Haga aan de minister van Infrastructuur inzake de belabberde communicatie aangaande de renovatie en vervanging van bruggen, tunnels en wegen.

1) Bent u bekend met het bericht ‘Frustraties over afsluitingen wegen en tunnels lopen op: ‘We willen niet steeds verrast worden’ (1)?

2) Wat vindt u van het feit dat diverse gemeenten in de Rotterdamse regio stellen steeds overvallen te worden inzake situaties rondom renovatie en vervanging van bruggen, tunnels en wegen? Graag een inhoudelijke reactie op hetgeen bestuurders van diverse gemeenten hierover stellen in het artikel. 

3) Kunt u aangeven hoe u de communicatie met de diverse gemeenten gaat verbeteren en wilt u ze een prominente plek aan tafel geven? Graag een gedetailleerd antwoord. 

(1) https://www.ad.nl/voorne-putten/frustraties-over-afsluitingen-wegen-en-tunnels-lopen-op-we-willen-niet-steeds-verrast-worden~a7aaf036/ik

Bron- en foto: BVNL

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.