Hellevoetsluis

Bijeenkomsten windturbines Haringvlietdam

Advertentie

Ontwikkelaar E-Connection organiseert op maandag 31 oktober 2022 in het Droogdok Jan Blanken (Dokweg 5 te Hellevoetsluis) een bijeenkomst over de plannen om de bestaande zes windturbines op de Haringvlietdam te vervangen door twee nieuwe. En op dinsdag 1 november vindt er een online bijeenkomst plaats, die u vanuit huis kunt bijwonen. U bent van harte welkom.

Lokale normen

Op de bijeenkomst zal de stand van zaken rond het windproject worden toegelicht. De locatie (binnenzijde Haringvlietdam) en het aantal windturbines (twee stuks) liggen al vast. Het gaat nu om de vraag welke normen voor geluid, slagschaduw en externe veiligheid het beste passen bij het gebied. Slagschaduw gaat over de bewegende schaduw die draaiende windturbines op hun omgeving werpen. Externe veiligheid gaat over de risico’s voor mens en milieu. Deze normen komen vervolgens te staan in het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. 

Op deze avond wil E-Connection uw mening als bewoner van het gebied horen. Hoe kijkt u aan tegen de effecten van geluid, slagschaduw en externe veiligheid? 
Ook kunt u antwoord krijgen op uw vragen. Op de avond zal adviesbureau Pondera toelichting geven over de effecten van de windturbines. Ook zijn er vertegenwoordigers van de gemeente aanwezig om met u in gesprek te gaan. Eerder is al een klankbordgroep gevormd met een aantal omwonenden en geïnteresseerden waarmee regelmatig over het windproject wordt gesproken. Leden van de klankbordgroep zullen ook aanwezig zijn, zodat u met hen kunt kennismaken.

Aanvangstijd 31 oktober: 19.30 uur

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 31 oktober in Droogdok Jan Blanken (Dokweg 5). De zaal is open vanaf 19.15 uur). Om 19.30 uur is er eerst een korte presentatie over de plannen en wordt de normering van geluid, slagschaduw en externe veiligheid toegelicht. Daarna is er de mogelijkheid aan aparte tafeltjes in gesprek te gaan met deskundigen. U kunt voor uw vraag of reactie ook later binnenlopen als dat beter uitkomt. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Digitale bijeenkomst

Kunt u, bijvoorbeeld vanwege corona, niet deelnemen aan een fysieke bijeenkomst? E-Connection organiseert ook een digitale bijeenkomst over de stand van zaken van het windproject. Ook daar kunt u uw reactie geven op de mogelijke normen. Deze digitale sessie vindt plaats op dinsdag 1 november, aanvang 19.30 uur. 
Wilt u hierbij aansluiten? Meld u dan uiterlijk op maandag 31 oktober 12.00 uur aan, via info@e-connection.nl. Op de dag van de digitale bijeenkomst ontvangt u een link om deel te kunnen nemen.

Facebook reacties
Advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Adblock? Dat vinden wij jammer!

Adblock geïnstalleerd? Dat vinden wij jammer. Onze website is geheel gratis te bezoeken. Maar wij halen onze onkosten uit het tonen van advertenties. Wilt u er over nadenken om Adblocker niet te gebruiken? Zo kunnen wij alles op deze website gratis blijven aanbieden.